Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja grada Požege danas je položila vijence i zapalila svijeće kod spomen kapelice stradanja 19 hrvatskih branitelja u Gornjoj Obriježi i prisustvovali kratkoj službi riječi koje je vodio donjoobriješki župnik Mario Rašić. Tom prilikom članove udruge pozdravio je i Antun Fričer - Tukša, jedan od tadašnjih zapovjednika 76. samostalnog bataljuna, te ispričao o ratnim zbivanjima na tom području naglasivši kako je taj kobni dan, 6. listopad 1991. godine,  jedan od najtragičnijih za branitelje Pakraca i jedno od većih stradavanja u jednom danu jer je tada ubijeno 19 hrvatskih branitelja i četiri civila, a 12 branitelja je ranjeno.

2

Kako nam je rekla Kata Ronko, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja grada Požege, prvi put su posjetili ovo spomen obilježje kako bi odali počast ne samo pakračkim braniteljima nego da bi se prisjetili i sedmero branitelja iz Požege koji su poginuli na području Pakraca.

Nakon polaganja vijenaca služena je i sveta misa u župnoj crkvi u Donjoj Obriježi, a članovi udruge tijekom dana obići će sva značajnija spomen obilježja na našem području te posjetiti Stalni postav vojne i ratne povijesti.