Grad Pakrac od danas ima novu gradsku stranicu na istoj adresi www.pakrac.hr koja je vizualno i sadržajno bitno izmijenjena. Pregledom stranice lako se dolazi do svih važnijih dokumenata Grada, službenih glasila, a po novom i zahtjeva te digitalnih izvoda namijenjenih građanima.

Osim što sadržaji nude preglednije objavljene natječaje, aktualnosti, manifestacije koje se održavaju na području Grada, pristupe informacijama i svim drugim oblicima poslovanja gradske uprave, nova stranica nudi i nove mogućnosti.

Građani će radi lakšeg snalaženja, moći saznati sve informacije i preuzeti potrebne dokumente u posebnoj rubrici za udruge, a jednostavnijim i bržim načinom direktno komunicirati s djelatnicima gradske uprave. Primjerice,  građanima je ponuđena mogućnost odabira načina odgovaranja na njihova postavljena pitanja gdje odgovor može biti  javan u kategoriji "Pitanja i odgovori" ili privatan poslan na njihovu e-mail adresu, sve prijave građani mogu upućivati anonimno i prilagati fotografije ili dokumentaciju, a prilikom podnošenja zahtjeva mogu odabrati način dostave rješenja koja će im biti upućena u klasičnom obliku putem pošte ili u elektroničkom obliku, unesen je i kalkulator za  komunalne doprinose i naknade kojim se informativno može izračunati stambeni ili poslovni prostor, mogu se preuzimati potrebni zahtjevi i obrasci te prijaviti komunalni nered ili kvar na uličnoj rasvjeti.

Uz to, nova stranica gradske uprave sada je direktno povezana i sa stranicama svih gradskih kulturnih, obrazovnih, gospodarskih i sportskih institucija te aktivnih udruga. „Nama je bio cilj na jednom mjestu povezati više web stranica i biti vrsta gradskog imenika te predstaviti ne samo gradsku upravu nego grad u cjelini. Nadamo da će građani web stranicu prihvatiti kao pravovremen i potpun izvor informacija o projektima na području Grada Pakraca. Želja nam je da se građani što više uključe u procese donošenja odluka i u realizaciji njihovih potreba, a time i osigurati uvjete da naš rad bude vidljiv i dostupan javnosti na kvalitetan način“, rekao nam je Darko Miletić, urednik gradske web stranice, dodavši kako će se ona s vremenom još nadopunjavati sadržajima.