U utorak 14. lipnja zasjedat će Skupština Požeško-slavonske županije. U inače uobičajeno dosadnom birokratskom dnevnom redu nama u Pakracu najinteresantnija točka je suglasnost na darivanje zemljišta u vlasništvu Opće županijske bolnice Požega Gradu Pakracu.

Riječ je o zemljištu veličine 68 hvati (oko 250 četvornih metara) na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem je do rata bila zgrada doma zdravlja čija ruševina je o trošku Grada srušena pred nekoliko godina i sada je na parceli zelena površina. Gradu je vlasništvo nad parcelom potrebno kako bi ju mogao uklopiti u papirologiju neophodnu za izdavanje građevinske dozvole za planiranu modernizaciju trga. Konkretno na tom mjestu prema zadnjem i izmijenjenom idejnom rješenju u odnosu na zimus prezentiranom javnosti,  bi bila fontana koja bi istovremeno bila i u funkciji spomenika poginulim braniteljima Pakraca u Domovinskom ratu.

Nakon što je 10. svibnja Grad podnio zahtjev, vrlo brzo je reagiralo upravno vijeće OŽB Požega  suglasivši se s darivanjem zemljišta, a ta suglasnost postat će pravomoćna nakon što je potvrdi Skupština Županije, vlasnik Bolnice.

U nacrtu odluke koju stručne službe Županije dostavljaju uz poziv i dnevni red sjednice  predlaže se pozitivno mišljenje pa je za vjerovati da niti skupštinski vijećnici neće imati ništa protiv da Grad Pakrac postane vlasnik ove čestice neophodne za nastavak pripreme projekta uređenja središnjeg gradskog trga.