Grad Pakrac i Vatrogasna zajednica Pakrac - Lipik odnedavno su bogatiji za kombi vozilo i vatrogasnu opremu čime je nastavljena višegodišnja suradnja s Vladom austrijske pokrajine Tirol.

Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoći Vlade Tirola koji je u našem kraju već poznat kao veliki donator, te načelnik općine Niederndorf gdje je 2. lipnja i upriličena primopredaja uručili su vrijednu donaciju pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević i Zlatku Zerdinu, tajniku Vatrogasne zajednice Pakrac -Lipik.

2

Kombi vozilo marke Ford kapaciteta 8+1, koje je očuvano i prešlo 117.000 kilometara, bit će na raspolaganju Gradu Pakracu dok je našim vatrogascima donirano i 30 interventnih odora, tri pumpe za ispumpavanje vode namijenjene isključivo za poplave, šest izolacijskih aparata sa 24 boce i potrebne maske, devet kaciga te hidraulični alat za prometne intervencije iz austrijskih DVD gradova Ratenberga i Scheffaua.

„Ova donacija je izuzetno vrijedna jer je takva oprema izuzetno skupa. Po već ustaljenoj praksi, oprema će biti raspoređena vatrogasnim društvima naše VZ, ovisno o potrebi. Treba reći da će se donacija opreme nastavljati, ali ćemo ubuduće snositi simbolične troškove. Što se tiče vozila, njihov broj više nećemo povećavati, eventualno zamijeniti kvalitetnijim. Primjerice krajem travnja DVD Veliki Banovac dobio je vozilo marke Steyr koje je dosta staro, ali će poslužiti za potrebne dijelove “, rekao nam je Zlatko Zerdin.