Oni stariji stanovnici Pakraca sjećaju se pakračkog malog mosta kao jedne od popularnijih destinacija lokalnih ribiča koji su s vrha mostića, preko ograde nagnuti do struka, znali zabaciti udicu pa čekati hoće li kukuruzom ili kruhom uspjeti nasamariti kakvog klena tek izašlog podno malomostaške brine. S novijim danima i cestovnom modernizacijom malog mosta, preko kojeg je nekad bilo zabranjeno prometovanje motornim vozilima, na duže vrijeme nestalo je i ribiča…

DSC_4597

Vratili su se tek ove subote, doduše kao avanturisti naoružani ne baš najskupljom ribičkom opremom u potrazi za bilo kakvim riječnim kapitalcem – ne nužno ribom. Pakra ih je počastila svakojakim čudesima u desetminutnom performansu nekolicine ljudi povodom svjetskog dana geocachinga, koji su na taj način privukli pažnju prolaznika ovim neobičnim ritualom „pecanja“ baš u Pakracu, tek jednoj od destinacija u kojoj se obilježava ovaj dan.

Za one koji ne znaju, dr. Google kaže da je Geocaching hobi, aktivnost, rekreacija za sve one u kojima se skriva neki mali Indiana Jones, možda mala Lara Craft ili tek obični vikend avanturist.

„Ovo je standardno geocaching druženje, gdje se jednom godišnje složi nekakva ekipa i napravi naprimjer ovakvu zafrkanciju pa nastavi s druženjem. Danas smo ovdje na pakračkom malom mostu okupljeni s raznih krajeva Hrvatske i nakon uspješnog pecanja u planu je obilazak Matkovca i Prekopakre“ rekao nam je Robert Martinović, pakrački ljubitelj geocachinga i domaćin ovom simpatičnom i neobičnom društvu.