Centar za vozila Hrvatske novi je vlasnik pakračke tvrtke "Papuk trgovina". Oni su nedavno otkupili dionice svih 18 malih dosadašnjih dioničara ovog dioničkog društva i tako postali vlasnici cjelokupne tvrtke sa svom imovinom među kojima su nekretnine: stanica za tehnički pregled vozila s ogromnim pratećim zemljištem, zgrada u Ulici kralja Tomislava ispred ove parcele u kojoj sada djeluje osiguravatelj, bivši vatrogasni dom na početku Obale Petra Krešimira IV kao i prizemlje te prvi  kat zgrade "projektnog biroa" u kojoj je sjedište tvrtke.

Direktor Antun Plavček nam je sve informacije obećao u narednih desetak dana kada se u potpunosti dovrši ova vlasnička transformacija, ali nam je rekao da kako su svi dosadašnji mali dioničari pristali na ponudu Centra za vozila Hrvatske što potvrđuje da su uvjeti ponude bili dobri, mada novčano ne tako visoki kako to najčešće spominju kuloarska nagađanja koja se kreću i do 100.000 eura po dioničaru.

Dosadašnji dioničari "Papuk trgovine" su bili 18-ero zaposlenika ili bivših zaposlenika ove tvrtke, odnosno njihovi nasljednici koji su dioničari postali u privatizaciji ovog nekadašnjeg društvenog poduzeća 1998. godine kupivši dionice po uvjetima povlaštenim za zaposlenike što je tada bila praksa u cijelom hrvatskom gospodarstvu. Danas ima devet zaposlenih u dvije trgovine i upravi društva. Većina njih je pred mirovinom.

Centar za vozila Hrvatske je najveći i najrasprostranjeniji pružatelj usluga stanica za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj. Osim u Pakracu u našoj županiji je prisutna i s dvije stanice na Požeštine. Kako ističe Plavček, s Papuk trgovinom u vidu najma njihove stanice za tehnički prijem surađuju više od 30 godina i pri tom su bili uvijek izuzetno korektan partner. Što će dalje biti s tvrtkom i zaposlenicima znat će se po završetku procesa prijenosa vlasništva kada očekujemo i ostale informacije koje su građanima interesantne jer je riječ o više poslovnih prostora u najužem centru grada što pruža mogućnosti brojnih gospodarskih aktivnosti, ali i daljnjeg propadanja što je do sada uglavnom bio slučaj u svim vlasničkim transformacijama u Pakracu.

Ovo je, izuzmu li se stečajni postupci, jedna od najvećih, ako ne i najveća gospodarska vlasnička transformacija u Pakracu u ovom stoljeću.