Tijekom Europske konvencije motociklista Moto kluba Blue Knightsa (Plavi vitezovi) što je od 26. do 29. svibnja održana u turističkom naselju Zaton kod Zadra uručena je donacija u iznosu od 30.000 kuna Osnovnoj školi braće Radić Pakrac za uređenje igrališta i nabavu opreme za dječje igralište prilagođeno troje slijepih učenika koji završavaju prvi razred. Tihomir Takač iz Grubišnog Polja, predsjednik podružnice MK Blue Knights-Croatia 1, uručio je donaciju 28. svibnja u prisutnosti roditelja tri slijepa pakračka prvašića te Vlade Ecka i Ive Ančića, članova MK Blue Knights-Croatia1 iz Pakraca, psihologinji pakračke osnovne škole Nataši Major,  a danas se 40-tak njihovih članova iz cijele kontinentalne Hrvatske došlo uvjeriti u svrsishodnost donacije i upoznati  sredinu  primatelja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na novouređenom igralištu dočekali su ih gradonačelnica Anamarija Blažević, ravnateljica škole Sanja Delač s više učitelja te roditelja i učenika. Obje pakračke čelnice su zahvalile Plavim vitezovima, a ravnateljica Delač je istaknula da je neizmjerno zahvalna ovim i drugim donatorima što su tijekom ove školske godine, prve u kojoj se u Pakracu školuju slijepa djeca, omogućili uvjete školovanja iznad svih početnih očekivanja. Ona je naglasila da će ova novčana donacija koja je omogućila kupovinu više sprava za vanjsko igralište omogućiti ovoj djeci adekvatnu tjelesnu aktivnost vrlo bitnu za njihovu socijalizaciju.

Gradonačelnica Anamarija Blažević je naglasila hrabru odluku škole i Grada da se upusti u zadatak školovanja djece s ovim hendikepom jer bi u protivnom morali ići u Zagreb što je spriječeno, ali je ostala obveza da im se, kada to dođe vrijeme omogući u Pakracu i nastavak školovanja u srednjoj školi.  Stoga kada je Vlado Eck ponudio Pakracu donaciju odmah ju je usmjerila prema osnovnoj školi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plavi vitezovi su prije dolaska u školu mimohodom prošli središtem Pakraca, a nastavak dana će provesti u druženju na Matkovcu.

.