Ugodnih 26 stupnjeva Celzijusa i veliko crno jaje sa slušalicama instalirano u strogom centru grada, a dovršeno čeličnom voljom obrtnika Štora, Andričevića, Skalnika, Lepke i Ružičke tek noćas oko 3 sata, podsjećaju nas da je danas "dan za izaći". Ulica Hrvatskih velikana zatvorena je za promet, od nje je stvorena šetnica koja planira narednih sati primiti stotine posjetitelja u sklopu pakračkog MULTIEGG -a kojeg
DSC_4542organizira Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika u suradnji s Gradom Pakracom, a u sklopu centralne priredbe Multipak 2016.

Nakon prošlojesenskog uspješnog Grahfesta koji je održan na sajmu Slavnoski banovac, obrtnici posjetitelje ponove privlače spravljanjem hrane. Ovaj put sponzorskim putem nabavili su tisućinjak jaja koja će tijekom poslijepodneva pripremati na različite načine i nuditi besplatnu konzumaciju. Bit će, kažu, palačinki, kajgane, jaja na oko, omleta... Tko nije ljubitelj jaja, doznajemo, neće nedostajati niti poznatog obrtničkog graha. Nakon degustacije žutih delicija, Udruženje obrtnika organizira i natjecanje u tucanju jaja pa ako se  želite oprobati i u toj disciplini, prijave traju do 16 sati, a pobjednik će za nagradu dobiti dva noćenja za dvije osobe u sarajevskom hotelu Grand podebljanih s porcijama pravih baščaršijskih čevapčića.

Nemojte zaboraviti niti na Multipak - tombolu koju možete još uvijek izrezati sa stranica Pakračkog lista raspoređenih na pet lokacija ovogodišnjih slušaonica, potom je ubaciti u predviđeni pretinac u Gradskoj knjižnici i pričekati izvlačenje. Možda vas se posreći pa vaše ime pročitaju tijekom izvlačenja koje je predviđeno u 17 sati. Stoga, od 14 sati nadalje subotu potrošite u centru grada, organizatori garantiraju da nećete požaliti.