Mještani Velikog Banovca i Tornja, u organizaciji mjesnih odbora, iskoristili su lijepo vrijeme i ovih dana radili na uređenju groblja i mjesnog doma, a da dobre volje nije nedostajalo svjedoči i odaziv seljana.

v banovac

Zajedničkim snagama tridesetak mještana Velikog Banovca  krenuli su s uređenjem groblja što je bila i jedna od prvih inicijativa Mjesnog odbora, te su subotnje popodne iskoristili u micanju dotrajale žice, porušeno je staro drveće i pokošeno te temeljito očišćeno područje oko groblja. "Ovih dana bager bi trebao još očistiti jedan dio do šume koji nismo mogli sami, tada ćemo postaviti novu žicu i stupce osvježiti bojom tako da ćemo ovaj tjedan nastaviti s radnom akcijom. Mještani su  svojim radom dali primjer da se uz malo truda i zajedničke suradnje može napraviti nešto što će služiti na dobrobit svima", rekao nam je Darko Brinjak, predsjednik Mjesnog odbora Veliki Banovac.

v banovac 2

Vrijedni su bili i mještani Tornja koji su jučer počeli s uređenjem i obnovom mjesnog doma. Budući da je dom u devastiranom stanju, mještani su krenuli  s obnovom kuhinje gdje su dosada izbetonirali donju ploču, a na plafonu postavili knauf ploče te navukli žbuku.

toranj 2 (1)

"Daljnji planovi za ovu godinu su još obnova hodnika i promjena stolarije, krečenje obnovljenih prostorija te postavljanje podnih pločica ukoliko bude mogućnosti, a u sljedeće tri godine želja nam je obnoviti dom u potpunosti",  rekao nam je Josip Bec, predsjednik Mjesnog odbora Toranj.

Kako su nam rekli sugovornici, planova i inicijativa ima još, oni su zacrtani i prezentirani Gradu Pakracu koji im je osigurao potreban materijal za odrađene radne akcije, te se nadaju da će i dalje uz pomoć mještana urediti sela i dovesti ih u stanje ugodno za život svih stanovnika, a posebno mladih i djece.

toranj 2 (2)