Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac nastavlja svoju prezentaciju fotografija u Sloveniji. Nakon Ljubljane postav izložbe fotografija "Dva grada - jedna priča" autora Krešimira Novinca u organizaciji Hrvatskog kulturnog društa upriličio je i Maribor. Zadovoljan odazivom posjetitelja kao i samim poznavanjem materije bio je i predsjednik Udruge DBDR Pakrac Tomislav Novinc:

IMG_0311-2

"Nakon Ljubljane imali smo čast i građane Maribora upoznati s tematikom izložbe i pokazati im još uvijek vidljive posljedice agresije na Pakrac i Lipik. Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Maribor gospodin Marko Mandir otvorio je izložbu i istaknuo važnost Pakraca i Lipika u obrani Hrvatske. Brojni posjetitelji su upoznati s vremenom nastanka fotografija i porukom koju na ovaj način šaljemo i pronosimo, a bilo je i onih ljudi koji su izrazili čuđenje činjenicom da su ratne rane nakon 25 godina još vidljive na pojedinim pakračkim objektima..."

Prema riječima Novinca, izložbu su potpomogli župan Požeško - slavonske županije, gradovi Pakrac i Lipik te Muzej grada Pakraca koji je ustupio okvire za fotografije.