Na tradicionalnoj manifestaciji “Zlatne grive Zlatne doline” u organizaciji Konjogojstvene udruge “Vallis Aurea” Požega koja je jučer održana na stadionu NK Croatia u Mihaljevcima u kategoriji  kobila sa ždrebadi  prvu nagradu osvojila je Cvijeta sa ženskim ždrjebetom vlasnika Dalibora Maroševića, uzgajivača  konja iz Prekopakre.

glavna

U sklopu 9. Konjogojske izložbe  na kojoj se okupilo se 20-ak sudionika s više od 40 grla, hrvatskih hladnokrvnjaka, posavaca i lipicanaca trećom nagradom u kategoriji kobila nagrađena je i kobila Cedi vlasnika Ivana Pavičića iz Pakraca.

„Član sam požeške Konjogojstvene udruge već šest godina, a svoje konje izlažem tek drugu godinu. Veliko je to priznanje posebno i zbog toga što je bila velika konkurencija izlagača koji su prepoznatljivi i uspješni u uzgoju. Lani je kobila Cvijeta dobila prvu nagradu kao omica, a ove godine proglašena je najljepšom sa svojim, tek mjesec dana starim, ženskim ždrjebetom Šarom. To je meni i mojoj obitelji motivacija i ohrabrenje za nastavak rada na uzgoju ovih plemenitih životinja“, rekao nam je Dalibor Marošević.

Dalibor  Marošević i Ivan Pavičić bili su jedini uzgajivači s našeg područja, a sudjelovanjem na sličnim izložbama želja im je promovirati uzgoj hladnokrvnjaka kao dijela naše baštine i tradicijske vrijednosti.