Posljednjeg dana proteklog tjedna tri Pakračanina - Dino Prohaska, Miroslav Radanović i Hrvoje Otopal odlučila su potražiti svoje sportske limite i sudjelovati na globalnoj Wings for Life World Run uličnoj utrci humanitarnog karaktera koja se odvijala u isto vrijeme na desetak lokacija diljem svijeta.

Jedna od takvih lokacija, jedina u Hrvatskoj, bila je u Zadru, a naši su momci okupljeni u tim „Tri gumena ježa“ na start utrke kročili u društvu čak 5700 natjecatelja koji su svojim prisustvom i donacijom željeli skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

headerpic_wflwr_151104_about_01

Utrka se protezala od poznatog zadarskog  Foruma, nedaleko crkve sv. Donata, nastavila se kroz Kopnena vrata sagrađena 1543. pa preko Jadranske magistrale sve do Primoštena.

Posebnost utrke je tome što nema klasičnog cilja nego 30 minuta nakon starta  „u lov“ za natjecateljima kreće presretačko vozilo opremljeno senzorima, koje predstavlja ciljnu ravninu kojoj trkači pokušavaju pobjeći umjesto da se kreću prema njoj.  Onaj natjecatelj kojeg  vozilo dostigne tog trenutka utrku i završava. Cilj je što duže bježati „lovcu“ i saldo kilometara dignuti do najviše moguće mjere.

„Bilo je to super iskustvo, odmah nam se svidjela ideja i motiv ovakve priredbe pa smo odlučili prošlog vikenda spojiti ugodno s korisnim. Odličan je osjećaj oprobati se u nekom sportskom okruženju, a opet istovremeno činiti dobro djelo. Uživali smo i u dodatnim sadržajima, spomenuo bih samo koncert hrvatskih i svjetskih zvijezda 2CELLOS koji su održali koncert pored crkve Sv. Donata“, rekao nam je Dino Prohaska, najuspješniji pakrački „jež“  kojeg je presretač dostigao tek nakon 15,7 istrčanih kilometara. Nešto manje 15, 1 kilometar vozilu je bježao Hrvoje Otopal, dok je Miroslav Radanović za lovca bio neuhvatljiv 12,5 kilometara.

Možda će vas zanimati i da je konačan pobjednik utrke izvjesni Dejan Patrčević zvani hrvatski Ironman koji je cijelih 56 kilometara umicao vozilu koje je ubrzavalo. Uzme li se u obzir da je dužina pravog maratona 42.195 metara - doista fascinantno.