Zadnjih desetak dana službena web stranica Grada Pakraca nije u funkciji, a razlog tomu je što je nedopuštena skripta ubačena na gradsku stranicu i kao takva usmjeravala posjetitelje na druge stranice, i svi takvi programi su ustvari virusi, objašnjava nam urednik Darko Miletić.

„Ono što me je šokiralo je činjenica što tvrtka kod koje imamo servere je na glasu kao najbolja u Hrvatskoj, a dogodio im se propust utoliko što njihov antivirusni sustav nije registrirao nedopušteni program koji je ubačen. Vjerujem da ovih desetak dana nije napravljena šteta građanima i da nisu ostali uskraćeni za pristup informacijama, ostali službeni zaposlenici zasad nas kontaktiraju telefonski i e-mailom, a najave za nadolazeća događanja građani mogu vidjeti na lokalnim portalima“, kaže Miletić.

Miletić kaže kako je u izradi nova stranica koja bi trebala biti osposobljena kroz desetak dana tako da će se sve najvažnije službene obavijesti moći objavljivati. Za objavu službenih glasnika bit će potrebno nešto više vremena, ali i to će uskoro biti riješeno. Nova stranica izgledom se neće bitno razlikovati od stare, ali plan je službeni glasnik koji je popis važećih propisa Grada Pakraca i drugih značajnijih akata napraviti jednostavnijim, olakšati pristup i pretraživanje svih odluka i izmjena.