banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U nedjelju 24. travnja u Gradskoj vijećnici Pakrac održan je Gein sajam što je ujedno bio i posljednji dio trotjednog programa, organiziranog od strane Palijativnog tima LiPa povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje.  Hendikepiran lošim vremenom, sajam je s predviđenog otvorenog preseljen u zatvoreni prostor što je rezultiralo slabijim odazivom udruga, no cilj i ispunjen, a predviđeni program odrađen.

Prisutne je pozdravio dr. Goran Čičin Radin Sarajlić: "Svrha ovog programa je osvješćivanje i povezivanje s prirodnim poretkom  koji je u nama i oko nas. Ključna riječ je - ravnoteža.  Ideja je na lokalnoj razini uvjeriti svakoga od nas, dakle pojedinca, da s malo razuma i tolerancije možemo puno učiniti za ravnotežu unutar naše zejednice... Nije potrebno puno velikih riječi i velike energije jer priroda nam pomaže, ona funkcionira na malim promjenama energije i tu se pokušava postići taj sklad. Mi nastojimo dokazati da je to moguće. "

U skučenom prostoru dojam sajma spasili su učenici Srednje medicinske škola iz Pakraca, radovima  izrađenim na Danima bez dnevnika, koje su prisutnima ponudili po simboličnim cijenama, kao i Udruga invalida rada Pakrac - Lipik koja se predstavila vlastitim prodajnim štandom.

Nedjeljno popodne uveličali su svojim nastupima članovi Aikido društvo Daruvar prezentirajući svoju vještinu, dok su plesnom dijelu programa nastupile plesne skupine Dolce i Pingvini..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić