Učenički dom Srednje škole Pakrac bit će u petak 15. travnja organizator 41. Regionalne Domijade koja okuplja sedam učeničkih domova s područja Regije Slavonije i Baranje.  Uz  domaćina, u Pakracu će svoj rad i stvaralaštvo predstaviti više od 350 učenika i mentora iz Osijeka, Vukovara i Požege. Osijek koji ima četiri učenička doma predstavljat će dom Ugostiteljsko – turističke škole, Srednjoškolski đački dom, dom Hrvatskog radiše i dom Trgovačke i komercijalne škole.  Iz Vukovara dolazi Dom učenika, a iz Požege stiže Đački dom.

Svake godine jedan je učenički dom organizator ove regionalne manifestacije na kojoj se srednjoškolski „domaši“ natječu u sportu, kulturi i multimediji, doznajemo od Livije Grubišić, voditeljice doma u Pakracu. Učenici prijavljuju ponuđene kategorije po vlastitom izboru, a pobjeda na regionalnom nivou vodi na državnu Domijadu.

U sportskom dijelu najboljeg će se tražiti u malom nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, šahu i od ove godine badmintonu. Naravno, natjecanja su organizirana u muškoj i ženskoj kategoriji, a održavat će se u pakračkoj i lipičkoj školskoj dvorani, kao i u Društvenom domu u Filipovcu. Svoj će rad srednjoškolci predstaviti i na području kulturnog stvaralaštva, a natjecat će se u recitiranju, scenskim igrama, plesnom i glazbenom izrazu i folkloru. Posebno zanimljiva biti će kategorija multimedije u kojoj će biti zastupljeno čak devet područja, a postav će biti u Srednjoj školi u Pakracu koja taj dan neće organizirati redovnu nastavu.

Za sve sudionike organiziran je ručak u prostoru Učeničkog doma u Pakracu, dok je svečana večera organizirana u pakračkom restoranu KTC-a.