"Omiljeni cvijet Ane Rukavine" humanitarna akcija koju danas diljem Hrvatske provode članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, organizirana je i u Pakracu. Na Trgu dr. Franje Tuđmana Pakračani su danas u prijepodnevnim satima mogli kupiti tulipan i na taj se način solidarizirajući pomoći u sakupljanju sredstava za rad Zaklade Ana Rukavina.

"Pakračani su ljudi velikog srca, to pokazuju i danas kada ovu akciju provodimo već četvrtu godinu za redom", rekla nam je Mihajla Pavković, predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije.

Zaklada Ana Rukavina je pokrenuta 2006. godine, a od početka provođenja ove humanitarne akcije do danas je svoj uzorak za transplataciju darovalo 150 donora. U registru se nalazi 50832 uzorka različitih donora, od čega je 47424 uzoraka tipizirano. Do današnjeg dana Zaklada je spasila 59 života.

Ukoliko i vi poželite konkretno sudjelovati i postati donor, prve korake činite u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC Zagreb Kišpatićeva 12, svaki radni dan (pon.-pet.) od 08 - 14 sati (zelena zgrada, suteren, soba br. 9). Nakon popunjavanja pristupnice, uzeti će Vam se epruveta krvi za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti).