Humanitarnim koncertom za prikupljanje sredstava za pomoć u liječenju naše sugrađanke Goranke Bojčić Romić i besplatnom kontrolom šećera u krvi Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji - ogranak Pakrac te  KPD „Sloga“ bili su organizatori sinoćnjeg obilježavanja  Svjetskog dana zdravlja pod motom „Pobijedi dijabetes“ u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

2

U sklopu obilježavanja, osim besplatnog mjerenja šećera u krvi, građani su se mogli podrobnije  informirati o dijabetesu kroz izložene i darovane  materijale darovane Hrvatskog saveza dijabetičarskih udruga.

4

Glavni događaj večeri bio je humanitarni koncert naziva „Ljubav“, kombinacija glazbe i poezije, a  glazbenim nastupima i donacijama odazvali su se i lokalni glazbenici te gosti; Ženska pjevačka skupina KPD "Sloga“, Arkana Unplugged, Jozo Jozz Hodak, Josip Nešo Knežević i Ivana Kelečić Parag, Toni Mandušić, Davor Pečanić i Dino Moulis, Srećko Draksler, VIS "Kuparića put" sa Šolte, Dalibor Prohaska i te Osnovna glazbena škola Pakrac točkom zaposlenika i vokalnim ansamblom. Uz pjevanje i ples, s nekoliko pjesama iz zbirke „Eros u jutarnjim satima“ gledatelje je počastila i  autorica Senka Slivar Rendulić.

3

Pakračani i Lipičani još jednom su pokazali veliko srce prikupivši oko 8.600 kuna za svoju sugrađanku.