omanovac

Planinarski dom na Omanovcu koji vode Dean i Dalija Nagy među prvim je nositeljima oznake Okusi tradicije zlatne Slavonije u našoj županiji. Na festivalu autohtone i tradicijske gastronomije „Dani Okusa hrvatske tradicije“, koji se održava od 15. studenoga do 1. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, sudjeluje ukupno stotinjak restorana s područja 12 županija koji su pripremili paletu jela koje će gostima nuditi na posebno oblikovanim jelovnicima sastavljenima od tri slijeda.

Na Omanovcu su za tu prigodu pripremili tri menija koji su složeni oko rolane teletine, janjećeg ragua, odnosno vege sarme. Povrh svega, brdo je jučer zabijelio i snijeg te tako pojačao bajkoviti doživljaj. „Budući da nam za vikend pred nama nije gužva na Brdu, a snijeg bi se možda mogao i zadržati, odlučili smo da u subotu 23. i nedjelju 24. studenoga do 16 sati uvrstimo jelovnik Dana Okusa u redovnu ponudu hrane za ovaj vikend. U prikazane cijene uključeni su piće i kava. I dalje je poželjna telefonska rezervacija na 099/661-5003 ili 098/968-6630. Za najmlađe kao i redovne goste u ponudi ćemo imati i redovne menije s jelima kao što su gulaš, kobasice, njoke u kiselom kupusu“, poručuju domaćini.

Izvrsna je ovo prilika za priuštiti si izlet na obližnje brdo i uživati u okusima, mirisima, nenadmašnom pogledu, zimskoj atmosferi i dobrom društvu. Nemojte pritom zaboraviti da su vremenski uvjeti na 650 metara nadmorske visine ipak nešto drugačiji te na put radije nemojte kretati ako niste posve sigurni da su vaše gume dorasle tom izazovu.

omanovac meni

Foto: Omanovac