dobrovoljni naslovna

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj se obilježava na današnji dan, 25. listopada, a tim povodom čestitku im je uputila Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac:

„Dragi darivatelji krvi, na ovaj dan odajemo priznanje svim humanim ljudima – darivateljima krvi koji nesebično daruju dio sebe. Budite ponosni jer ste svojim humanim davanjem spasili mnoge živote i mnogima vratili osmjeh na lice. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim da se odazovu na akcije darivanja krvi. Hvala Vam što svojim činom spašavate tuđe živote i od srca Vam čestitamo 25. listopad, Dan dobrovoljnih darivatelja krvi!“

dobrovoljni kap kraj

Dodjela priznanja i zahvalnica jubilarnim darivateljima krvi u 2023. godini bit će održana 25. studenoga, tijekom zadnje ovogodišnje akcije darivanja krvi u prostorima DVD-a Lipik, o čemu će darivatelji biti naknadno obaviješteni, obavještavaju iz pakračkog Crvenog križa.

Ovom ćemo prigodom istaknuti četvero jubilaraca s najvećim brojem darovanih doza krvi. Do 50. darivanja dogurao je Danijel Tomić, 75 su zaokružili Dario Cavalli i Franjo Tutić, dok je ove godine prvi među jednakima Zdravko Šimunović, koji je krv darovao čak 100 puta.

Čestitku svim darivateljima krvi uputili su i predsjednik HCK-a Josip Jelić te izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt, a koju prenosimo u cijelosti.

dobrovoljni cestitka