traktor naslovna

Pakrac je od danas bogatiji za jedan posve novi traktor od 120 konjskih snaga koji će pomoći pri održavanju i uređivanju javnih površina, posebice prometnica.

„Da bi Grad Pakrac u budućnosti povećao razinu kvalitete održavanja naših javnih površina, nabavili smo ovaj traktor ukupne cijene 81 750 eura, od čega je 22 500 eura financirano od strane Ministarstva graditeljstva, a ostalo su sve sredstva Grada Pakraca“, rekao je Marijan Malogorski, voditelj Odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti u pakračkoj gradskoj upravi. Dodao je kako grad već iduće godine namjerava ići u nabavku priključaka kako bi se postupno došlo na višu razinu održavanja od trenutačne.

„Poanta je modernizacija i obnova voznog parka za održavanje, zimsku službu i sve povezane potrebe. Općina je površinski velika, na 358 km² imamo ukupno oko 600 km raznih cesta, od čega zimska služba održava 113 km asfaltiranih prometnica raspoređenih kroz 42 naselja“, pridodala je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica.

traktor 2

Većina sela koja zahtijevaju održavanje raspoređena je po Papuku i Psunju, ondje nema puno stanovnika, ali obaveza je grada održavati prohodnost prometnica, dodao je Malogorski. Zbog te dislociranosti, održavanje nerazvrstanih cesta na istoku općine prilično je zahtjevno, a na granje koje zna završiti na cesti Vlastiti pogon dosad je gubio dosta vremena, jer njegova bi ga ekipa na terenu morala uklanjati ručno, što je dosta zahtjevan posao, a u kojemu će novi pomoćnik biti od itekakve koristi.