delfinke naslovna

Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ 26. rujna održao je u vijećnici Grada Pakraca edukaciju pod radnim nazivom Uloga Odjela za podršku žrtvama i svjedocima i OCD-a / udruga koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i svjedocima u kaznenim postupcima i prekršajima.

Edukacija je aktivnost programa „Kroz suradnju do kvalitetnog pružanja usluga“ koji provodi OCD DELFIN u partnerstvu s Udrugom slijepih Pakrac-Lipik i Hrvatskim zavodom za socijalni rad (HZSR), Područni ured Pakrac. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Program je usmjeren na podizanje standarda kvalitete pružanja stručne pomoći, podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja, edukacija namijenjenih jačanju samopouzdanja žena žrtava nasilja te rad na podizanju razine znanja i kapaciteta dionika koji aktivno rade na unapređenju sustava podrške i pomoći.

delfinke desna strana

Na sastanku su sudjelovali policijski službenici, predstavnici institucija HZSR / Obiteljski centar, predstavnici sudstva, državnog odvjetništva, sustava obrazovanja i organizacija civilnog društva, odnosno oni zainteresirani koji se u obavljanju svog svakodnevnog posla susreću i rade sa žrtvama.

Predavačica je bila gđa Branka Žigante Mašić, sutkinja Visokog prekršajnog suda u mirovini koja osim dugogodišnjeg iskustva u sudstvu ima i dugogodišnje iskustvo u podržavanju rada civilnog društva.

delfinke naslovna