pakracki naslovna

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 626. broj „Pakračkog lista“.

Poskupili smo, ali nije to ništa strašno

Nakon dugog, suhog i vrelog ljeta, pomalo uranjamo u jesensku svakodnevicu. Osim temperaturnog olakšanja, zadesile su nas i prirodne nepogode u vidu poplava koje su poharale naše neposredno susjedstvo, pa tako i nama preko Dunava donijele iznimno visoke vodostaje ni mjesec dana nakon tegoba uzrokovanih dugotrajnom sušom. Vrijeme se naočigled mijenja, a neke promjene zadesile su i našu redakciju.

Nakon što je u svom drugom mandatu u redakciji godinu i pol uspješno brodila kao urednica najdražeg nam lista, početkom mjeseca napustila nas je Silvia Feltrin kako bi se okušala na radnom mjestu iz svoje struke. Silvia je Pakrački list preuzela u trenucima kad je bio praktički raspušten nakon što se prethodna postava razišla, a našem je gradskom mjesečniku ozbiljno prijetilo stavljanje ključa u bravu. Pristala je prihvatiti se izazova rada s posve novom ekipom i jedan je od razloga zašto je list nastavio izlaziti i funkcionirati, naizgled kao da se nikakav veći potres nije dogodio. Svojoj donedavnoj urednici i dragoj suradnici osim zahvale za sve čemu nas je naučila i sve brojeve koje smo zajedno odradili želimo puno sreće na novom poslu, kao i u svim ostalim životnim sferama.

Novi broj donosi još jednu promjenu, a to je iznos koji ćete morati izdvojiti ukoliko ga poželite prelistati. Nakon što je dugo i uporno držao cijenu od 10 kuna, koja je kasnije pretočena u danas gotovo pa simboličnih 1,30 eura, napokon smo i mi popustili inflatornim pritiscima i nezaustavljivom valu poskupljenja te od 1. listopada stojimo okruglih 2 eura.

Što ćete dobiti za ta dva eura? Ovaj put u temi broja donosimo priču o troje naših sugrađana koji su krenuli trbuhom za eurom, ali se nakon određenog vremena ipak odlučili vratiti na rodnu grudu. Što su to na pečalbi naučili, do kakvih životnih mudrosti doprli, kako su se proveli u tuđini i na koncu – zašto su se odlučili vratiti na mjesto s kojeg su se godinama ranije otisnuli u bijeli svijet, saznajte na našim stranicama.

Jesen je donijela i početak školske godine, a njome u fokus vratila školske obaveze, torbe, knjige, učitelje i učiteljice. Kako naša škola funkcionira, u kojem se smjeru razvija, s kojim izazovima susreće i koje planove ima za budućnost, provjerili smo kod Sanje Delač, ravnateljice ustanove koja je nakon roditelja najzaslužnija za osjetljiv i odgovoran zadatak odgoja i obrazovanja naše djece, pakračke osnovne škole.

U rubrici sugrađani ovaj smo mjesec upecali čovjeka kojemu je teško ne nasmijati se. Na Facebooku poznatiji kao Alan Ford, među prijateljima prozvan Sila, nogometni trener Siniša Grubišić kroz život kroči u vedrom tonu, pa je upravo na takav način, neće se nitko previše iznenaditi, i predstavio svoju životnu priču. Na kraju krajeva, uz smijeh je lakše prebroditi sve životne nedaće, a tu i tamo dobro nam dođe netko tko će nas podsjetiti da život ne valja baš uvijek shvaćati preozbiljno.

PAKRAČKI LIST možete kupiti na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Prekopakra, Krndija, Lipik) i KTC.