romeo julija

U utorak 24. rujna u 20 sati očekujemo, draga publiko, vaš povratak u kazalište (Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“), a za vas smo pripremili poslasticu BOOM Teatra, ROMEO I JULIJA ERROR 404, poručuje Dubravka Špančić ispred KPD „Sloga“.

Igraju: Laura Bošnjak i Matej Đurđević

Cijena ulaznice: 8 eura

Više o predstavi

Romeo koji samostalno izlazi na pozornicu i najednom počinje ogovarati svoju neodgovornu glumačku partnericu trenutak je u kojem će se prosječan mladi gledatelj zapitati je li se predstava pred njim raspala – ili se pak sastavlja tako da je i publika njezin aktivni dio. Matej Đurđević u maniri komičara kupuje vrijeme dok čeka svoju Juliju, partnericu koja će (ne)elegantno zakasniti i razbiti iluzije o renesansnoj djevi. Ona je frajerica, odmetnica, umjetnica koja svaki tekst, pa i Shakespearea, pokušava učiniti što više svojim. Njezin je natpis na majici podrivački, a nastup provokativan. Ona je sve ono s čime se današnji tinejdžer može poistovjetiti.

U srazu različitih kreativnih energija i shvaćanja klasika dolazi čak i do obračuna, ali i svojevrsne igre mačke i miša u kojoj se osjeća privlačnost i napetost. Glumci se pritom poigravaju i sa stereotipima vezanima za svoj posao, napose s metodskom glumom i pokušajem druženja, čak i zaljubljivanja, da bi se više uživjeli u ulogu ljubavnika.