SNM 2

Kod Društvenog doma u Gornjoj Šumetlici 17. kolovoza su održani Susreti pjevačkih grupa koje njeguju autohtono pjevanje, u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjete Pododbor Pakrac-Lipik i Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije. „Pored domaćina nastupile su pjevačke grupe iz Zagreba i Daruvara uz frulaša Nenada Mišića i recitaciju Ane Romanić, a okupljene su u ime organizatora pozdravili Nikola Ivanović, zamjenik županice Požeško-slavonske županije i Nenad Kojadinović, predsjednik SKD Prosvjeta Pododbor Pakrac-Lipik, javljaju iz županijskog VSNM.

SNM 1

Pored pjevačkog dijela, na druženju su održani i sportski susreti. Osim nogometa, odrasli su odmjerili snage u starim sportovima poput potezanja konopca, dok su za djecu bili osigurani napuhanci. 

SNM 4

„Nažalost, iznenadno nevrijeme i nestanak struje prekinulo je drugi planirani program i druženje u kasnije sate. Zahvaljujemo na podršci Srpskom narodnom vijeću, Prosvjeti, članovima Vijeća, Prosvjete i mještanima koji su pomogli da se ova manifestacija realizira“, poručuju iz VSNM Požeško-slavonske županije.

SNM 3