ljetni pub kviz 1

Tradicionalni pub kviz COOLturnog ljeta sinoć je u dvorištu kurije Jankovića, unatoč vrlo vrućem i sparnom vremenu, okupio do sad najveći broj kvizoljubaca. Čak 20 prijavljenih ekipa borilo se za titulu pobjednika, a ona je pripala ekipi Daruvarski susreti iz Daruvara kojoj je ovo bilo treće sudjelovanje na kvizu i treća uzastopna pobjeda.

Daruvarčani su na kvizu sakupili 51 bod, tri više od drugoplasirane ekipe Šest lakih komada, te deset više od treće Ogi i žohari. Svi oni nagrađeni su prigodnim poklonima organizatora, Grada Pakraca i Pivovare Slavonica, a posebnu nagradu u vidu medalja dobila je ekipa najmlađih sudionika Mali Pakračani koju su činili osnovnoškolci Lana, Ivan, Matej, Luka, Katarina Ivana i Erika.

FOTOGALERIJA

Koliko je potpredsjednika Vlade u trenutnom sastavu? Koliko godina je doživio Barun Trenk? Kako se zove nogometni sudac koji je sudio utakmicu između Hrvatske i Italije na ovom europskom prvenstvu?, samo su neka od 50 postavljenih pitanja podijeljenih u pet kategorija nazvanih: Povijesno-geografska šetnja, Malo ovo malo ono, Sa sportskih terena, Filmsko književne asocijacije i Pop-rock kultura. Šarolikost pitanja omogućila je svim sudionicima priliku da se iskažu, premda su se neka pitanja pokazala zahtjevnijima od očekivanog. Na ovom trosatnom kvizu najviše znanja je pokazala šesteročlana gostujuća ekipa, a dobar odaziv i odlična atmosfera tijekom cijele večeri potvrda je da se Pakrac polako profilira u kvizaški grad koji može konkurirati i onima puno većim.

ljetni pub kviz 2

Pokrovitelji ovog kviza, ali i cijelog ljetnog programa kulturnog ljeta su Grad Pakrac, Ministarstvo kulture i medija te Požeško-slavonska županija.