biciklijada naslovna

I ove je godine u sklopu programa Pakračkog ljeta održana tradicionalna biciklijada na kojoj je sudjelovalo 68 sudionika iz Pakraca, Lipika, Daruvara, Bjelovara, Đurđenovca i Zagreba. Vrlo toplo ljetno popodne nije spriječilo mlade i one mlade u duši da se upuste u grupnu avanturu na dva kotača, a kolonu su budnim okom kao osiguranje pratili pakrački policajci i vatrogasci, ali i članovi biciklističkog kluba Titan.

Biciklisti su se okupili na pakračkoj gradskoj tržnici s koje su u 16.30 krenuli preko Hebrangove i ulice Hrvatske policije iz Domovinskog rata put Lipika. Nakon što su prošli zacrtanom rutom, upravo u predviđeno vrijeme, sat vremena kasnije, došli su do cilja na Matkovcu.

biciklijada biciklist

Ondje ih je dočekalo osvježenje u vidu vode i sendviča, a odrasli su se mogli osvježiti i pivom, tako da nitko nije ostao gladan ni žedan. Osim osvježenja, netom po dolasku svih biciklista na cilj, izvlačili su se i dobitnici tombole koju su sponzorirali Carlsberg, Frizerski obrt Natalija, Obrt MNS - Zdravljak, Caffe bar Garden, Ugostiteljski obrt Tessari, Cvjećarnica Orhideja, Frizerski salon Lepka, Slastičarnica Mistena, Optika Častek i Ugostiteljski obrt Hookah. Glavnu nagradu, poklon-bon trgovine Bicikli Tessari od 150 €, osvojio je Noa Bahnik.

FOTOGALERIJA 

Nakon tombole, dodijeljene su i posebne nagrade dvjema najmlađima i najstarijem sudioniku ovogodišnje utrke. One su otišle u ruke dvogodišnje Vite Krenek i sedmogodišnjeg Karla Bartoničeka te neumornog 72-godišnjeg Zlatka Bahnika.

Gabriela Sabo Seleši, direktorica TZ Grada Pakraca, osvrnula se na činjenicu kako je ove godine zbog nepovoljne prognoze i dosta sparnog vremena broj sudionika bio manji od očekivanog. Ipak, organizacijski je sve prošlo u najboljem redu, a to ne bi bilo moguće bez sponzora, stoga je ovu priliku iskoristila kako bi zahvalila pakračkim obrtnicima koji su osigurali nagrade za tombolu te Studencu koji se pobrinuo za vodu i Carlsbergu koji je donirao znojnike i pivo.

biciklijada tombola