vatrogasci naslovna

Veliki Banovac danas je domaćin 14. izdanja tradicionalnog Kupa "Banovac", koji se održava u organizaciji DVD-a Veliki Banovac i Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik. Natjecanje se održava na terenu DVD-a Veliki Banovac, a sudjeluje 13 vatrogasnih ekipa sa stotinjak natjecatelja. Ekipe je postrojio viši vatrogasni časnik I. klase Marko Ašenbrener, ujedno županijski vatrogasni zapovjednik i predsjednik Savjeta vatrogasne madeži.

vatrogasci zapovjednistvo

Mlade vatrogasce i vatrogaskinje pozdravili su počasni tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik Zlatko Zerdin i predsjednik Ilija Turković st. Svi oni redom su izrazili zahvalnost svima koji rade s mladima i zaslužni su za njihovu pripremljenost za natjecanje. Predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Pakrac-Lipik, Damir Colosetti, zahvalio je ovom prigodom i roditeljima djece koja sudjeluju u natjecanju na njihovom trudu i zalaganju. Kup je u ime pakračke gradonačelnice otvorio Karlo Rek, vijećnik u pakračkom Gradskom vijeću.

vatrogasci zadnja

Na Kupu sudjeluju ekipe iz Velikog Banovca, Antunovca, Gaja, Poljane, Pakraca, Prekopakre i Donje Obriježi, raspoređene u kategorije mladeži i pomlatka, doznali smo od Tatjane Luketić, tajnice VZ područja Pakrac-Lipik.

U kategoriji pomlatka pobijedio je DVD Antunovac ispred Poljane, Gaja, Prekopakre, Velikog Banovca, Donje Obriježi i Pakraca. U kategoriji mladeži pobjedu su odnijeli mladi vatrogasci iz Gaja ispred predstavnika domaćina iz Velikog Banovca, nakog čega su uslijedili Antunovac, Prekopakra, Pakrac i Donja Obrijež.

Izvor: Lipički Compas