edukacija ucitelja1

U Osnovnoj školi braće Radića od 26. do 28. lipnja održan je Edukativni program PoMoZi Da za 20 učitelja i stručnih suradnika iz osnovnih škola Pakrac, Lipik, Dežanovac i Daruvar te Srednje škole Pakrac. Edukaciju su vodile Nataša Major, profesorica psihologije i  Ivana Širac, socijalna pedagoginja.

Program PoMoZi Da je dio preventivnih aktivnosti HZJZ i pruža odgojno-obrazovnim djelatnicima vrijedna znanja, vještine i alate za njih i svakodnevni rad u školi, te primjereno pružanje inicijalne psihološke prve pomoći i podrške djeci i mladima kada je to potrebno. Međutim, ta osnovna znanja i vještine koje dobivaju odgojno-obrazovni djelatnici na ovim edukacijama vrijedna su i za svakog pojedinca u cilju očuvanja vlastitog mentalnog zdravlja ili pružanja podrške drugima.

„Iako su aktivnosti bile dinamične i trajale od 8 do 15 sati, grupa učitelja je zadovoljna stečenim znanjima i vještinama i osjećaju se spremniji za brigu o mentalnom zdravlju učenika. Edukacija je stalno otvorena i ukoliko na našem području bude ponovo interesa, edukacija će se slijedeće godine ponoviti“, rekla je psihologinja Major.