DSC 1150 Medium

Osnovna glazbena škola Pakrac sinoć je za kraj školske godine upriličila tradicionalni završni koncert koji je održan u sklopu programa „Pakračkog ljeta“. Kao i svake godine učenici su pripremili bogat i raznolik glazbeni program sa svojim učiteljima: Anamarijom Nerad, Karlom Baričevićem, Arturom Iveljom, Josipom Pečićem, Željkom Romićem, Tinom Ivkovićem, Zvonimirom Likerom i Teom Silađi.

Okupljene je pozdravila ravnateljica škole Martina Golub, zahvalivši svima koji prate njihov rad, a čestitke je uputila učenicima i njihovim mentorima koji su nastupili na državnim i međunarodnim natjecanjima te ostvarili zapažene uspjehe. „Dragi učenici, nadam se da ste svi ostvarili svoja očekivanja ove godine, kako u glazbenoj tako i u osnovnoj školi. Slijede nam praznici, lijepo se odmorite, jer ste to zaslužili, i vi i vaši učitelji“, poručila je ravnateljica.

DSC 1104 Medium

U prvom dijelu koncerta učenici su se predstavili publici pojedinačno, pjevajući ili svirajući na harmonici, klaviru, flauti, gitari i tamburi, izvodeći glazbena djela najpoznatijih svjetskih skladatelja. Nastupio je i gudački kvartet sastavljen od dviju violina, viole i violončela, a publiku je osobito dirnuo nastup vokalno-instrumentalnog sastava šestih razreda koji su se obradom Oliverove pjesme Vela luka, nazvanom Draga školo ne zaboravi me, oprostili od školovanja u glazbenoj školi.

FOTOGALERIJA

Zahvalu učenicima završnog razreda uputila je ravnateljica riječima „hvala vam što ste ovih šest godina obogaćivali našu školu. Želim vam sreću što god budete dalje upisali i samo radite ono što volite“. U znak sjećanja, podijelila im je male poklone, a za kraj, udruženi zborovi OGŠ Pakrac i Tamburaški orkestar izveli su tri pučke slavonske pjesme: Tekla voda Karašica, Kolo kalendara i Moja diridika.

DSC 1112 Medium