sloga e code

Projekt E-CODE provodimo kao bismo pozitivno utjecali na našu djecu upozorenjima na opasnosti klimatskih promjena i štetnog utjecaja na bioraznolikost, osobito pčela. Sve aktivnosti prilagođavamo djeci da bi se izbjegle „velike“ riječi i objašnjavanja jer je dječji svijet upravo kakav i treba biti;  jednostavan i konkretan!

Jedna od aktivnosti u projektu nam je izrada bojanke u formatu A3 na bijelom papiru, a koja je ujedno i podmetač za tanjur namijenjen besplatnom raspoređivanju u našim ugostiteljskim objektima koji nude hranu. Ovoga tjedna ćemo našim ugostiteljima darivati bojanke i bojice.

Bojanka podmetač je odlična zabavna aktivnost za dijete dok čeka naručeni obrok koja doprinosi koncentraciji i zasigurno boljem odnosu roditelja i djeteta koje ne moraju upozoravati na strpljivost.

Poruka neobojenog crteža bojanke, kao i izazov na bojanje, jako pozitivno utječu na djecu. Dijete će urednije objedovati i stjecati dobre navike urednosti u želji da ne uprlja svoj rad koji k tome može ponijeti i kući.

Od cijele aktivnosti koristi mogu imati i ugostitelji. Na bojanci je predviđeno mjesto za upisivanje (ugostiteljskog) objekta/datuma/ imena djeteta. Sudjelujte razvijajući bliskost sa svojim malim gostom, nagradite ga upisom lijepe poruke kao bravo, odlično, divno.

DOZVOLJAVAMO i preporučujemo umnožavanje bojanki - tako promoviramo njene poruke!

A cijela priča može se i razvijati; organizirati izlaganje obojanih listova, napraviti izložbu ili mjesečni izbor „naj“ bojanke s porukom i još niz drugih aktivnosti na koje bi se djeca rado odazvala, radije dolazila i boravila u pojedinom ugostiteljskom objektu, učila i uz Vašu pomoć!

Za crtež koji će djeca gosti moći bojati zaslužna je naša mlada slikarica Ebony Lasić, a projekt je sufinanciran sredstvima FZOEU.

Izvor: KULTURNO PROSVJETNO DRUŠTVO „SLOGA“ PAKRAC i partneri: Dječji vrtić „Maslačak“ Pakrac i Osnovna škola braće Radića Pakrac, projekt: E-CODE