PAK RA

Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca "PAK-RA" organizira radionicu za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima: 

Ovaj tip intervencije pruža podršku malim, potencijalno održivim poljoprivrednim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište. Na taj način će se pomoći poljoprivrednim gospodarstvima u komercijalno isplativom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru. 

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 3.000 EUR-a SO do 10.000 EUR-a SO ako ulažu u sektor voća, povrća i cvijeća, odnosno do 15.000 EUR-a SO za ulaganja u ostalim sektorima. 

Postotak povrata je do 85 %, max 30.000,00 eura za investicije u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, gospodarskih vozila, podizanje i restrukturiranje nasada, gradnju i opremanje objekata za životinje, skladištenje i hlađenje, plastenika i sl. 

Detaljnije informacije o natječaju saznat ćete od predavača na radionici u zgradi Gradske uprave Pakrac - Velika vijećnica (2 kat),  23. svibnja 2024. (četvrtak) u 10 sati.