najava dan grada kolonija

Sutra, u subotu 23. ožujka, završni je dan trotjednog obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada. U dvorištu Kurije Janković od 10 sati bit će organizirana likovna kolonija lokalnih slikara amatera i gostiju iz daruvarske Likovne grupe, u organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca. Slikat će slike s motivima grada, a njihovi radovi bit će izloženi u Hotelu Pakrac.

Na gradskoj šetnici od 14 sati svoje će proizvode na Sajmu udruga izložiti 37 udruga i OPG-ova iz čitave kontinentalne Hrvatske, od Osijeka do Zagreba. Posjetitelji će moći razgledati unikatne radove poput zlatoveza, nakita, obrade drveta te kupiti i prigodne uskrsne šarene rukotvorine. Osim toga, moći će se počastiti i primjerice fritulama, a udruga „Hrvatska žena“ Prekopakra osigurala je zaslađivanje svim posjetiteljima, jer na sajmu će besplatno dijeliti svoje kolače, doznajemo od Gabriele Sabo Seleši, direktorice TZ Grada Pakraca.

najava dan grada sajam

Za dobru atmosferu pobrinut će se glazbeni sastav „Posegana“ koji s nastupom započinje od 15 sati, a u sklopu sajma bit će postavljen i mali lunapark, zajedno sa štandovima s balonima, igračkama i ostalim sitnicama koje djeca vole.

S početkom u 20 sati, gradska šetnica bit će i mjesto održavanja koncerta županjskih rokera iz Opće Opasnosti, a ulaz je besplatan. Koncert će u slučaju kiše biti preseljen u sportsku dvoranu, iako po trenutačnim prognozama izgleda kako bi subota mogla ostati suha, tako da ćemo u završnom spektaklu ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada vjerojatno moći uživati na otvorenom.

najava dan grada opca

Osim sutrašnjeg programa, danas je na rasporedu i tradicionalna priredba „Poklon mome gradu“ u sklopu koje će se dodijeliti nagrade nadarenim učenicima u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati.