vrtić naslovna

Iz pakračkog vrtića pozivaju roditelje na uvodnu radionicu iz ciklusa programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno i mi” koji je namijenjen roditeljima djece predškolskog uzrasta (3-6 godina).

Program se odvija u organizaciji Obiteljskog centra, Područne službe Požeško-slavonske. Zahvaljujući njihovoj inicijativi, u našem se gradu po prvi put održavaju radionice „Rastimo zajedno“! Program se provodi uz podršku Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi se diljem Hrvatske i roditelji koji su sudjelovali u njemu procjenjuju da im je program bio od velike pomoći u prevladavanju izazova svakodnevnog roditeljstva. 

O čemu se radi?

Glavni cilj programa je osnaživanje roditeljskih kompetencija. Kroz stvaranje ugodnog, poticajnog i podržavajućeg okruženja, roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima dobivaju jedinstvenu priliku za razmjenu roditeljskih briga i razgovor o idejama i načinima na koje žive svoje roditeljstvo. Kroz program upoznaju sebe kao roditelja, uče prepoznavati učinkovite načine nošenja s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. 

Program se sastoji od 15 radionica koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Tijekom svake radionice za roditelje, istovremeno se u prostorima vrtića održavaju i radionice s djecom. Radionice s djecom pružaju djeci priliku za učenje i razvoj socijalnih vještina i psihološke otpornosti kroz igru. Posljednjih pola sata posvećeno je posebno osmišljenim zajedničkim igrama roditelja s djetetom koje pomažu graditi njihovu dublju povezanost i pozitivan odnos.

Radionice provode posebno educirani voditeljski timovi za podršku roditeljstvu i ranom razvoju djece. Voditeljice radionica za roditelje su Mirjana Jugović, dipl. soc. radnica i Sonja Paprić, odgojiteljica, univ.spec.iur. Radionice za djecu vodit će Sanja Samardžija, dipl. psiholog-prof. i Mislav Gojo, mag. act. soc.

Uvodna radionica za zainteresirane roditelje će se održati početkom ožujka na jasličkoj strani centralnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak, Matice hrvatske 13b, Pakrac (točan datum početka dogovorit ćemo nakon zatvaranja prijava). Radionice su za roditelje BESPLATNE!

Prijave su otvorene do 1. ožujka 2024. Prijaviti se možete telefonski, na broj 034 411 217 (DV Maslačak), ili na e-mail adrese stručnih suradnika vrtića:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o programu možete pronaći na poveznici: https://www.rastimozajedno.hr/rastimo-zajedno-i-mi/o-radionicama-rastimo-zajedno-i-mi/

Informativni letak možete preuzeti ovdje.

Komentari roditelja koji su završili ovaj program radionica u Požegi:

„Ovo je jako veliki poticaj za roditelje, jako velika podrška i lijepo je da imamo mogućnost upoznati ljude koji imaju neke sličnosti s nama“.

„Pronašla sam snagu za dalje, za ići naprijed kad je najteže“.

„Kroz zajedništvo ove „male ekipe“ shvatila sam da nisam sama“.

„Radionicu preporučujem svima, a posebno onom roditelji koji misli da „ne može“. Hvala vam za savjete i podršku“.

vrtić donja