invalidi naslovna

Članovi Udruge invalida rada Pakrac-Lipik su proteklog vikenda, 11. veljače, sudjelovali na susretima osoba s invaliditetom održanim na 57. Šokačkom sijelu u Županji, najstarijoj i najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u županjskoj Posavini, izvjestio je predsjednik Udruge Zlatko Pečanić.

Šokačko sijelo je manifestacija utemeljena s ciljem promicanja i očuvanja običajnih praksi, narodnih nošnji i drugih osobitosti tradicijske kulture zavičaja i šireg područja Slavonije i Zapadnog Srijema. Prvotno realiziran kroz nekoliko folklornih priredbi na kojima su nastupala kulturno-umjetnička društva, program se narednih godina postupno nadopunjavao novim sadržajima, a programska aktivnost posljednjih godina ustalila se na dvadesetak različitih priredbi i događanja koja u jedanaest dana okupe više od 3.000 izvođača i oko 15.000 gledatelja.

Susreti osoba s invaliditetom prilika su za međusobno druženje i razmjenu iskustava u unapređenju kvalitete života invalida rada i osoba s invaliditetom, a za svoj rad su članovi Udruge invalida rada Pakrac-Lipik dobili i prigodnu zahvalnicu od prijateljske županjske Udruge.

invalidi zahvalnica