banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

 valentinovo naslovna

Danas u 18 sati povodom pokladnog razdoblja u Gradskoj vijećnici bit će održan Koncert pod maskama u organizaciji Osnovne glazbene škole Pakrac. Sutradan, 13. veljače, također u 18 sati, na istom mjestu mladi glazbenici iz glazbene škole održat će i Koncert za Valentinovo.

Osim glazbenih nastupa, Pakrac će na poklade, u utorak 13. veljače postati grad šarenila, pjesme i plesa, omamljen mirisima krafni i toploga čaja, odnosno grad „Malih maškara“ zahvaljujući tradicionalnoj maskiranoj povorci u kojoj će sudjelovati djeca iz dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici Osnovne škole braća Radića.

valentinovo maškare

Šećer za kraj ovog pokladno-Valentinovskog programa bit će monodrama Đuka Begović koja će biti izvedena u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na samo Valentinovo, u srijedu 14. veljače u 19 sati.

Nakon predstave u foajeu kazališne dvorane, publiku čeka „Đukino sijelo“ uz gutljaj Iločke graševine i slani slavonski zalogajčić – Đuka časti rad' ljubavi!

Ivan Kozarac napisao je djelo kojim je kroz 26 dijelova romana postao pripovjedač sela i života ŠOKADIJE. Najpoznatiji lik romana, rastrgan između tragedije sela i osobne sudbine, predstavit će sebe i svoj boemski život u bećarskom mjuziklu, monodrami koja nosi njegovo ime – Đuka BegovićĐukina riječ puna duha Slavonije, glazba, tamburice i pjesma „i kad voli i kad boli“ vode nas u nove dileme o čovjeku i njegovoj sudbini kroz ovo najpoznatije djelo hrvatskog književnog modernizma.

valentinovo đuka

Cijena pojedinačnih ulaznica je 8,50 EUR dok će parovi za svoju ulaznicu trebati izdvojiti 15 EUR.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.