valentinovo naslovna

Danas u 18 sati povodom pokladnog razdoblja u Gradskoj vijećnici bit će održan Koncert pod maskama u organizaciji Osnovne glazbene škole Pakrac. Sutradan, 13. veljače, također u 18 sati, na istom mjestu mladi glazbenici iz glazbene škole održat će i Koncert za Valentinovo.

Osim glazbenih nastupa, Pakrac će na poklade, u utorak 13. veljače postati grad šarenila, pjesme i plesa, omamljen mirisima krafni i toploga čaja, odnosno grad „Malih maškara“ zahvaljujući tradicionalnoj maskiranoj povorci u kojoj će sudjelovati djeca iz dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici Osnovne škole braća Radića.

valentinovo maškare

Šećer za kraj ovog pokladno-Valentinovskog programa bit će monodrama Đuka Begović koja će biti izvedena u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na samo Valentinovo, u srijedu 14. veljače u 19 sati.

Nakon predstave u foajeu kazališne dvorane, publiku čeka „Đukino sijelo“ uz gutljaj Iločke graševine i slani slavonski zalogajčić – Đuka časti rad' ljubavi!

Ivan Kozarac napisao je djelo kojim je kroz 26 dijelova romana postao pripovjedač sela i života ŠOKADIJE. Najpoznatiji lik romana, rastrgan između tragedije sela i osobne sudbine, predstavit će sebe i svoj boemski život u bećarskom mjuziklu, monodrami koja nosi njegovo ime – Đuka BegovićĐukina riječ puna duha Slavonije, glazba, tamburice i pjesma „i kad voli i kad boli“ vode nas u nove dileme o čovjeku i njegovoj sudbini kroz ovo najpoznatije djelo hrvatskog književnog modernizma.

valentinovo đuka

Cijena pojedinačnih ulaznica je 8,50 EUR dok će parovi za svoju ulaznicu trebati izdvojiti 15 EUR.