cesta zatvorena naslovna

Iz Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije obavijestili su nas kako danas započinju radovi na rekonstrukciji dijela Branimirove ulice koja će se spajati na novi kružni tok, zbog kojih se za promet zatvara dio ulice na potezu između česme i spoja na Trg bana Josipa Jelačića.  Kako bi se osigurali radovi na toj dionici, promet će od danas privremeno biti preusmjeren preko ulica Stanka Grabrića i Andrije Hebranga na Ulicu Matice Hrvatske kojom se može dalje nastaviti prema Trgu bana Josipa Jelačića.

cesta zatvorena skica

Izvođač radova je tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege, a predviđeno razdoblje njihovog izvođenja je od 7. veljače do 15. travnja. Kako nam je potvrdio Dino Briški, viši stručni suradnik za graditeljstvo u Gradskoj upravi, radi se o drugoj od ukupno četiri pripremne faze izgradnje kružnog toka, koji će biti izgrađen u završnoj, petoj fazi ovog opsežnog infrastrukturnog cestovnog projekta.

cesta bager kamion

Podsjetimo, prva faza odnosila se na rekonstrukciju prometnice na Trgu bana Josipa Jelačića, a tijekom njenog izvođenja promet se preusmjeravao preko ulice 30. svibnja. Nakon ove druge faze na Branimirovoj, čije izvođenje upravo započinje, uslijedit će rekonstrukcija pristupnog dijela Ulice Matice hrvatske. U četvrtoj fazi rekonstruirat će se pristupni dio ulice 30. svibnja, a u završnoj, petoj fazi na red će doći izgradnja samog kružnog toka ispred Vladikinog dvora kojim će se povezati ove četiri ulice te će uži centar Pakraca dobiti novu vizuru kojom će se istovremeno osigurati sigurnija i praktičnija regulacija prometa u tom dijelu grada.

cesta zatvorena gore