U sklopu mnogobrojnih događanja organiziranih povodom ovogodišnjeg Adventa u Pakracu, sinoć je u vijećnici kurije Janković održana čokoladna radionica koju su vodili svima poznati pakrački čokolatijeri Stevo Nagy i Dijana Pijuko. Ova „slatka“ radionica, koju je organizirao Muzej Grada Pakraca, okupila je dvadesetak Pakračana, kako odraslih, tako i djece, koji su se okušali u izradi pralina i pritom naučili male tajne, ali i zamke kod kreiranja ovih ukusnih, ali nimalo jednostavnih čokoladica.
Okupljene je pozdravila ravnateljica muzeja Jelena Hihlik poželjevši svima uspjeh u radu, a Stevi i Dijani zahvalila na odazivu i dijeljenju znanja o čokoladi. Nakon upoznavanja s namirnicama i alatima, sudionici radionice prionuli su poslu i vrlo brzo usvojili postupak topljenja i temperiranja čokolade, kalupiranje, izradu punila, kao i samo zatvaranje i hlađenje pralina. S nestrpljenjem se čekao najzanimljiviji dio večeri, vađenje ohlađenih pralina iz kalupa i naravno konzumacija ovih poslastica bogatog okusa kvalitetne tamne čokolade i punjenja od voćnog pirea, ganachea ili karamela.
S obzirom na nadolazeće vrijeme blagdana, možda će se netko od sudionika radionice i u vlastitom domu okušati u ručnoj izradi pralina i tako obradovati svoju obitelj i prijatelje čokoladnim darom.