sjenica naslovna

Pakrački osnovnoškolci pod vodstvom Tomislava Novinca, predsjednika Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik te u suradnji s učiteljicom Osnovne škole braće Radića Pakrac, Anitom Domitrović, povodom Bljeska kojeg obilježavaju svake godine, oslikali su sjenicu u "Veneciji" motivima grada i Hrvatske. Ove godine udruga se u suradnji sa školom kao dio projekta "28. obljetnica obilježavanja VRO Bljesak u Pakracu" uključila u "Školu dobrih djela", a projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Kako nam je prenio predsjednik Udruge djece branitelja, Tomislav Novinc: "Namjera nam je bila učiniti nešto dobro za zajednicu pa smo se ove godine odlučili oslikati sjenicu motivima grada i Hrvatske jer je bila išarana neprimjerenim natpisima. Klupčicama je isto bila potrebna obnova pa smo i njih "prešmirglali" i obojili."

Osim oslikavanjem sjenice, učenici su sa svojim učiteljima Marinom Stipić i Tomislavom Novincom Bljesak obilježili i paljenjem lampiona ispred spomenika na trgu u spomen na sve preminule hrvatske branitelje, a o čemu smo pisali prošli tjedan.

sjenica lampioni

"Učenici su se uz grickalice i sokove radeći ujedno i zabavili, a osim obilježavanja Bljeska cilj nam je bio naučiti ih čuvati i brinuti se o svome gradu." - zaključio je predsjednik udruge.

sjenica-radovi
sjenica-kuna
sjenica-banovac
sjenica-pakrac
sjenica