kabliranje bolnička Medium

Polovinom studenog počeli su u Pakracu radovi na izradi optičke mreže koju provodi tvrtka Pro-PING iz Pitomače, ovlašteni pružatelj internetskih usluga (Internet Service Provider) koja će omogućiti našim građanima korištenje njihove internetske usluge. Radovi se sastoje od kabliranja koje se provodi dijelom kroz postojeću podzemnu infrastrukturu postavljenu za druge svrhe ili tamo gdje to nije moguće zračnu preko stupova javne rasvjete.

Krešimir Kovačević iz pitomačke tvrtke nam je rekao da očekuju da će se prvi pakrački korisnici moći priključiti  još do kraja ove godine do kada planiraju kabliranje završiti u užem gradskom središtu, cijelom Bolničkom, stambenom naselju Jug te uz prometnicu D5, a dogodine u cijelom ostatku grada i Prekopakri. Brzina radova ovisit će o vremenskim prilikama jer se kod temperature ispod četiri stupnja zbog osjetljivosti opreme i kablova ne smije raditi. Građane kojima će se stvoriti tehnički uvjeti za priključak će o tome obavijestiti pismeno.

Ovisno o tome radi li se o podzemnoj ili zračnoj mreži moguće je da će zainteresirani  korisnik prije priključka tome morati fizički prilagoditi svoju kućnu/dvorišnu mrežu. Kod korisnika koji sklopi ugovor o korištenju usluga u trajanju od najmanje 24 mjeseca će to za jednu kunu obaviti sama tvrtka.

Kovačević obećava budućim pakračkim kosnicima višestruko brži Internet od postojećeg po mjesečnoj cijeni od 129 kuna uključujući PDV što je za oko trećinu manje od naknade sadašnjih operatera. Prije Pakraca ova tvrtka je svoju mrežu razvila u većem dijelu Lipika te Filipovcu.