banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

policija auto

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje kojim su otkrili počinitelja više krađa koji su se dogodile tijekom ove godine u Pakracu i okolici.

Radi njih za kazneno djelo „Teška krađa“ će biti kazneno prijavljen 18-godišnji hrvatski državljanin s područja Daruvara. Njega se sumnjiči da je u razdoblju od 27. do 30. svibnja  Velikom Banovcu provalio u dvorišni objekt i otuđio bakreni kotao za rakiju u vlasništvu 80-godišnjakinje.

Također je utvrđeno da je počinio i tri kaznena djela krađe. U razdoblju 9. na 10. lipnja u Pakracu u Ulici Krndija, ispred trgovine otuđio bicikl marke „Cube“ u vlasništvu 31-godišnjaka. U razdoblju od 23. do 25. rujna u Šeovici je iz nezaključanog metalnog kontejnera otuđio motornu pilu u vlasništvu 55-godišnjakinje. Također je utvrđeno da je 18-godišnjak zajedno s 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Daruvara u razdoblju od 1. svibnja do 1. listopada u Pakracu u Ulici Krndija, iz radionice koja se duže vrijeme ne koristi otuđio alat u vlasništvu 46-godišnjakinje i 47-godišnjaka.

U dnevnoj informaciji od jutros Siniša Jelić, službenik PU za odnose s javnošću, izvješćuje  da su jučer policijski službenici temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj boravi 29-godišnjak te pronašli marihuanu, sjemenke konoplje, protuavionski pancirno zapaljivi metak, tromblonsku minu i 57 komada streljiva. Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Također jučer oko 10 sati u Pakracu u Ulici Matice hrvatske, u prostorijama policijske postaje, 54-godišnjakinja je omalovažavala i vrijeđala policijskog službenika radi čega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić