banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

kod crkve

Šetnjom i paljenjem lampiona od pakračke župne crkve preko trgova Ivana Pavla II i bana Josipa Jelačića do spomenika poginulim braniteljima sinoć su Pakračani odali počast Vukovaru gradu heroju, njegovim žrtvama, stradalnicima Škabrnje i  svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskog rata. Grad Pakrac, Zajednica žena “Katarina Zrinski” i Udruga policije branitelja Pakraca i Lipika već tradicionalno ovaj čin pijeteta organiziraju uoći  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

na trgu

Prije polaska pakračke kolone sjećanja održana je u sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju je kao i molitvu kod spomenika poginulim braniteljima služio pakrački župnik Jozo Zorić.

Ana

Nakon paljenja lampiona i molitve prisutnima se kratko obratila gradonačelnica Anamarija Blažević prije svega zahvalivši se udrugama organizatorima, župniku Zoriću, ali i svim građanima koji su se odazvali na odavanje ovakve počasti, ne samo žrtvama Vukovara i Škabrnje nego i svim ostalim u Domovinskom ratu.

župnik

Šetnica

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić