banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

glavna ugovori

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji u Lipiku je danas u dvorani Quella lipičke bolnice svečano uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

ministar

Među korisnicima je i Grad Pakrac kojem je odobreno 1.480.485,00 kuna za provedbu projekta „Žena spretna, starost sretna“ kojeg će provoditi s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Požega te Centrom za socijalnu skrb Pakrac. Ugovor je u ime Grada Pakraca primio Marijan Širac, pročelnik za društvene djelatnosti grada Pakraca kojim će biti zaposleno 30 žena, a koje će brinuti o 180 starijih sugrađana.

marijan ugovor Medium

U sklopu svečanosti uručivanja, uz načelnike i gradonačelnike drugih općina i gradova, bili su prisutni i državni tajnici Dragan Jelić i Marija Pletikosa, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, domaćin lipički gradonačelnik Vinko Kasana te pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Džapo.

Na početku svečanosti uzvanike pozdravio je dožupan Ferdinand Troha istaknuvši kako je program „Zaželi“ podignuo standard života naših starijih građana vjerujući kako će nastavak projekta pomoći i drugim jedinicama lokalne samouprave, posebno manjim, da socijalnim uslugama omoguće kvalitetniju skrb za starije i nemoćne.

troga ugovori

Pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Džapo rekao je kako se program „Zaželi“ pokazao kao kvalitetan i sadržajan koji objedinjuje tri glavna temelja Europskog socijalnog fonda; zapošljavanje, obrazovanje i briga za najranjivije skupine. Istaknuo je kako je to pokazatelj kako u budućnost trebamo objavljivati natječaje i ugovarati i provoditi projekte.

džepo

„Učinili ste jedno dobro djelo, znate kome će to koristiti i na koji način ćete svojim starijim građanima omogućiti socijalnu uslugu, ali isto tako omogućili ste da neki dobiju priliku za posao, a drugi priliku da ih netko u njihovom domu obiđe, posjeti i pomogne. Zaželi je jedan od najboljih projekata koji se kroz europske fondove u Hrvatskoj primjenjuje. U svibnju smo osigurali 200 milijuna kuna kako bismo upravo do uspostave novog programskog razdoblja omogućili nastavak ovog projekta, a Vlada je u sklopu jesenskog paketa vrijednog 21 milijardu kuna osigurala i dodatnih 245 milijuna kako bi svi koji su se prijavili na treću fazu projekta Zaželi ušli u financijsku omotnicu i kako bismo svim prijaviteljima pružili financijska sredstva“, istaknuo je ministar Piletić prije uručivanja ugovora.

ministar govornica

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana, goste je pozdravio i kao domaćin i kao korisnik programa istaknuvši kako je zajednica jaka onoliko koliko pomaže najslabijima te iskazao zadovoljstvo i nadu za nastavkom ovog i sličnih projekata na dobrobit svih.

kasana

državni tajnici

U sklopu posjeta Požeško-slavonskoj županiji ministar Piletić prije svečanosti uručivanja ugovora posjetio je Centar za umjetnu inteligenciju Lipik unutar kojeg djeluje Startup inkubator i akcelerator umjetne inteligencije, a sudjeluje i na obilježavanju 100 godina Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

umjetna

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić