DanDZglavna

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, sjećanje na vojno-redarstvenu akciju „Oluja“ u kojoj je oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija, obilježeni su u Pakracu, Donjim Grahovljanima, Dobrovcu i Lipiku odavanjem počasti svim poginulim braniteljima.

U nazočnosti obitelji stradalih te pakračkih i lipičkih predstavnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i gradskih izaslanstava i vijećnika na čelu s gradonačelnicom grada Pakraca Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća grada Lipika Slobodanom Katunarom, položeni su zajednički vijenci na trgu Franje Tuđmana te na trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu. Prigodnim riječima obratila se gradonačelnica Blažević koja je, uz pozdrave prisutnima i zahvale, iskazala ponos svih nas na branitelje zbog kojih je danas Hrvatska slobodna i cijela.

AnamarijaB

Gradonačelnica Anamarija Blažević

Program obilježavanja nastavljen je u Donjim Grahovljanima kod spomen obilježja poginulim braniteljima, a zatim u Dobrovcu kod spomen ploče poginulim braniteljima.

Počast je odana i u Lipiku na Trgu hrvatskih branitelja, a program je završen svetom misom u lipičkoj Crkvi Svetog Franje Asiškog.

Ivancic i ABPolaganje vijencaMolitva na trgu