Djecauspotu

Pjesma „Pakrac – taj mali grad“ sada ima i pripadajući glazbeni spot koji je nedavno snimljen te premijerno prikazan na Dječja tv. Pred samim zelenim platnom filmskog studija stajali su prvotni izvođači ove pjesme, naši učenici sada već bivšeg 2. A i 3. C razreda, a planovi snimanja spota najavljeni su još ove godine u ožujku kada je pjesma prvi puta izvedena povodom obilježavanja početka Domovinskog rata u organizaciji Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika.

Kako nam kaže Tomislav Novinc, predsjednik Udruge, snimanje spota obavljeno je u jednodnevnom izletu u Zagrebu početkom lipnja. Prilika za taj pothvat prepoznata je na mrežnoj stranici Dječja tv koja je zainteresiranima nudila besplatno snimanje pa je tako video izrađen u studiju Croatia filma. Pjesma je inače nastala suradnjom OŠ braće Radića, učiteljica Anite Domitrović, Irene Gradišar i Marine Ančić, a zvuk su snimili Jozo Hodak i FOTOimago uz podršku Kulturnog prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac. Osim roditelja učenika i obrtnika Viskovića i Tutića, put je financiran uz pomoć gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević.

Novinc se u ime Udruge zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili svoj grad. Glazbeni uradak možete pogledati na

PAKRAČKI KLINCI - PAKRAC, TAJ MALI GRAD.