Promotivne akcije glavna

Organizacija civilnog društva „Delfin“ održala je danas s volonterima na gradskoj tržnici javnu akciju u sklopu projekta „Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela“ koji provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskom organizacijom s Islanda, Samtok um kvennaathvarf. Cilj akcije je bila osvještavanje javnosti o rodnom nasilju, a prolaznicima su tradicionalno podijeljeni informativni letci.

Kako nam je rekla Mirjana Bilopavlović, koordinatorica udruge „Delfin“, nakon javne akcije u prostorijama udruge promoviran je dokumentarni film u sklopu projekta „Miris kruva“ kojega provodi udruga Domine Split. Film govori o domu kao mjestu koje nadilazi sve nacionalne, etničke i religijske granice kroz priču o tri žene iz općine Biskupija na kninskom području koje se nakon rata vraćaju u gotovo potpuno razrušeno mjesto te se odlučuju na ponovnu izgradnju svoga života.

Isti su dan na gradskoj tržnici djelatnici Policijske uprave požeško-slavonska održali promidžbu natječaja za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika, a rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2022. Više o natječaju možete pročitati na službenoj stranici PU požeško-slavonska.

Promo Delfin