viber image 2022 05 16 08 53 51 348

U okviru projekta „Ruralno je popularno!“ čija provedba traje od 1. siječnja 2022. godine do 1. siječnja 2023. godine do danas su održane razne aktivnosti. Osim početne konferencije istaknut ćemo onu edukacijsku „Saznaj sve o turizmu“ održanu od strane TZ Grada Pakraca, kao i praktične radionice „Upoznaj tradicijsku gastronomiju“, upriličenu na turističkoj lokaciji Izletišta „Da-Bar“, te istog dana održanu radionicu „Upoznaj naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva“.  U sklopu posljednje predstavljen je OPG Vesne Huška. Tijekom radionice mladi su obišli OPG te su upoznati s kompletnim procesom njegova funkcioniranja, a prezentirana im je priprema tradicijskog jela „šaran na rašljama“ u kojoj im je omogućeno i osobno sudjelovanje.

viber image 2022 05 16 08 50 13 559

Nadalje, održana je dvodnevna edukacija HGSS-A za mlade pod nazivom „Nositelji i organizatori turističkih sadržaja u prirodi“, uz završno polaganje ispita te stjecanje certifikata za navedenu edukaciju (iz projekta plaćeni svi troškovi za ukupno deset polaznika).

20220531 091527

Osim toga, pomoću anketnih listića provedeno je vanjsko neovisno vrednovanje uspješnosti projekta „Ruralno je popularno!“, a ono je pokazalo da čak 90 posto sudionika podržava provedene aktivnosti, kao i cjelokupni projekt koji ima za cilj poboljšanje kvalitete života mladih na ovom ruralnom području te im šalje poruku perspektive ostanaka na ruralnom području, uz planiranje budućnosti kroz iskorištavanje značajnih turističkih i poslovnih prednosti ruralnog kraja.
U narednom razdoblju će biti proveden ostatak planom i programom predviđenih aktivnosti: Saznaj sve o turizmu, Upoznaj tradicijsku gastronomiju, Upoznaj naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva, Sigurno kretanje i boravak mladih u prirodi, Zdravi turizam, Postani voditelj poslovnice turističke agencije te naposlijetku i završna konferencija.

Vidljivost CRO Outdoor