IMG 0265 Large 1024x683

Ovog vikenda nastavlja se program „Pakračkog ljeta“ u sklopu kojeg će ponovno „oživjeti“ gradska šetnica dok će u nedjelju 10. srpnja biti održana 21. po redu  pakračko-lipička biciklijada koja svake godine okupi male i velike rekreativce.

Program započinje u subotu 9. srpnja za najmlađe sugrađane kada će s početkom u 19 sati na gradskoj šetnici gostovati zagrebačka kazališna skupina CMR-Scena Ribica & LOFT & Kruna Tarle art lutkarskom predstavom „Iš`o Viljo u dućan“.

viljo

U kasnijim večernjim satima za nešto starije predviđen je prvi termin „Kina pod zvijezdama“ kada će u 21 sat u dvorištu kurije Janković biti prikazan akcijski film „Spider-man: Put bez povratka“.  

kino

Tradicionalna biciklijada  uz prigodnu tombolu

 U organizaciji Turističkih zajednica Lipika i Pakraca u nedjelju, 10. srpnja održat će se tradicionalna Biciklijada 2022.

Polazak iz Pakraca je predviđen nakon 16 sati. Biciklistička kolona će krenuti od pakračke Gradske tržnice, a zatim će svoju putanju nastaviti ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga (naselje Jug), Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip rijeke Pakre u smjeru Lipika. Nastavak biciklijade predviđa kretanje nasipom Pakre preko pontonskog mosta, a zatim Mažuranićevom, Baranjskom i Udinskom ulicom sve do Ulice Marije Terezije gdje će se nasuprot zgrade lipičke Gradske uprave pridružiti oni biciklisti koji odluče krenuti iz Lipika.

Nakon 17 sati biciklistička kolona nastavlja svoj put Slavonskom ulicom, a potom ulicama Ante Starčevića i Matije Gupca te zatim pored jezera Raminac i kroz Klisu u smjeru Matkovca, odnosno jezera Pakurnovac koji je i krajnje odredište tradicionalne biciklijade.

Za sve sudionike je predviđena bogata tombola u kojoj je glavna nagrada bicikl ( sponzor Bicikli Tessari), ali i poklon bon od 1000 kuna te prigodni pokloni koji će biti uručeni i najmlađem, odnosno najstarijem sudioniku biciklijade.

Svi sudionici biciklijade, u suradnji s PP Pakrac, imat će prilike i registrirati bicikle.

Biciklijada plakat