ZPP

„Zajedničko planiranje proračuna“ novi je projekt kojeg Grad Pakrac kao jedan od tri izabrana pilot grada, uz Rab i Pulu, provodi u suradnji s Udrugom gradova čiji je cilj unaprijediti postojeći proces zajedničkog planiranja proračuna (participativnog budžetiranja) i na direktan način uključiti građane u postupak pripreme prijedloga proračuna.

Stoga će za sve zainteresirane građane biti organizirana prva javna tribina koja će biti održana 5. srpnja s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković na kojoj će Dario Runtić i Mario Žuliček, predstavnici Udruge gradova, prezentirati na koji način mogu predlagati projekte uređenja ili opremanja naselja za financiranje iz proračuna.

S obzirom na to da građani mogu predložiti veći broj projekata koji bi mogli prekoračiti financijski okvir od 500.000 kuna koji je Grad odredio za ovu namjenu, na drugoj tribini koja će biti održana najvjerojatnije u rujnu, građanima će se prezentirati predloženi projekti i provest će se glasanje kako bi se izabrali oni njima najvažniji. O drugom terminu održavanja tribine građani će biti na vrijeme obaviješteni.

Iz Grada Pakraca pozivaju građane da se odazovu tribini gdje mogu saznati kako predložiti projekte i direktno se uključiti u postupak pripreme proračuna.