IMG 1161

Marko Štor novi je predsjednik Udruženja obrtnika Lipika i Pakraca, a dosadašnji predsjednik Davor Lepka bit će mu naredne četiri godine zamjenik, potvrđeno je na konstituirajućoj skupštini lokalnog Udruženja održanoj 8. lipnja u pakračkom Domu obrtnika.
Osim novog rukovodstva na skupštini su objavljeni i rezultati lipanjskih cehovskih izbora te imena novih mandatara za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Tako će cehom za uslužni obrt sa 103 obrtnika predsjedavati Ana Jakša, zamjena je Robert Ružička. Ceh za javni prijevoz osoba i stvari ima 14 obrtnika, a izabrani predsjednik je Miroslav Delač (Dragan Blažević). Ceh za trgovinu s 19 članova, vodit će Marijan Hodak (Jasminka Manarin Rajšić). Cehom za proizvodni obrt s 29 članova predsjedavat će Ivan Fričer (Marko Kosanović), a onim za ugostiteljstvo i turizam s 25 subjekata Nada Zeljković (Mirko Mirosavljević). Predsjednik ceha frizera za mandatno razdoblje 2022/26 je Davor Lepka (Natalija Faktor).

IMG 1162

Usvojen je i prijedlog cehova za članove Upravnog odbora kojeg čine navedeni predsjednici cehova uz sedmog člana Hrvoja Martinovića.
Novi predsjednik Marko Štor kratko se predstavio i zahvalio na ukazanom povjerenju.

IMG 1186

„Ne želim davati velika obećanja osim onog da ću kao predsjednik nastaviti tamo gdje je Davor stao. Nema potrebe mijenjati ono što je bilo dobro, pa ćemo zato svi zajedno nastaviti utabanom stazom, dovršiti započeto, započeti novo te zalaganjem i aktivnostima održati naše Udruženje na dosadašnjoj razini“, rekao je Štor.

IMG 1174

Dosadašnji predsjednik Lepka je u kratkom obraćanju pobrojao aktivnosti u njegovom sedmogodišnjem razdoblju predsjedanja, a kao najvažnije je izdvojio uređenje Doma obrtnika u Tomislavovoj ulici. Ništa manje vrijednim ne drži niti brojne volonterske akcije, a posebno je ponosan na pokretanja Grahfesta u okviru Slavonskog banovca. S mjesta predsjednika Lepka je otišao uz lijepe riječi i poklone što samo po sebi dovoljno govori o kvaliteti vođenja ovog Udruženja.
U nazočnosti lokalnih obrtnika, skupštini su se prigodno obratili Ante Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško – slavonske županije te Zrna Garača, viša stručna suradnica za gospodarstvo i EU fondove u Gradu Pakracu, kao i umirovljeni obrtnici te nekadašnji predsjednici našeg lokalnog obrtničkog udruženja Antun Nenadović i Vladimir Tessari.

IMG 1180