IMG 1256

Trideset i jedna godina je prošla od zločinačkog čina ubojstva Vlade Laučana, hrvatskog policajca i prve žrtve Domovinskog rata na području zapadne Slavonije. U četvrtak (9. lipnja) tim je povodom, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, održana komemoracija na Toranjskom putu.
Osim Laučanove obitelji, vijence i svijeće pored spomen obilježja su položili požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana, predstavnici PU požeško-slavonske na čelu s Robertom Hrastićem, načelnikom PP Pakrac, predstavnici Doma hrvatskih veterana iz Lipika, izaslanstvo Udruge policije iz Grubišnog Polja, kao i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca.
Na obljetnicu i kukavički čin ubojstva Vlade Laučana, ali i na najveću žrtvu svih poginulih hrvatskih branitelja utkanu u slobodu i neovisnost Hrvatske, prigodno se osvrnuo Miroslav Ivančić koji je u četvrtak bio u svojstvu izaslanika potpredsjednika Hrvatske Vlade te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.
Sličnom se porukom obratio i dožupan Troha, a svečanu notu komemoraciju pružili su učenici OGŠ Pakrac uz izvođenje nacionalne himne te bezvremenskog domoljubnog hita Rajka Dujmića „Moja Domovina“.
Nakon komemoracije te polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispred spomen obilježja je molitvu poveo vlč Jozo Zorić nakon čega je u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu služena sveta misa.
Obilježavanje 31. godine Laučanove pogibije nastavlja se 11. lipnja na pakračkom gradskom stadionu dječjim Memorijalnim nogometnim turnirom „Vlado Laučan“.

IMG1269
IMG1268
IMG1267
IMG1266
IMG1264
IMG1263
IMG1261
IMG1260
IMG1259
IMG1258